Dossier President Trump

Blijven Trump en Clinton op kop?

In de Verenigde Staten zijn er opnieuw belangrijke voorverkiezingen in vijf staten tegelijk. De Amerikanen stemmen allemaal aan de oostkust: Connecticut, Delaware, Maryland, Pennsylvania en Rhode Island. Overal liggen Donald Trump en Hillary Clinton op kop in de peilingen.

Als Clinton er ook overtuigend kan winnen, dan lijkt het onmogelijk dat ze de nominatie bij de Democraten nog verliest. “Elke dag zal ik opstaan en proberen uit te zoeken hoe ik de levens van het Amerikaanse volk kan verbeteren en beschermen. En ervoor zorgen dat onze kinderen de kans krijgen om hun door God gegeven potentieel waar te maken. Dat is wat we samen kunnen doen. Op naar geweldige verkiezingen!”

Donald Trump krijgt weerwerk van de tandem Cruz-Kasich. Zij hebben de krachten gebundeld om Trumps opmars te stoppen. De Republikein vindt dat zielig. hij is ervan overtuigd dat het hen niet gaat lukken. “Het vergt twee ervaren politici om mij te verslaan alleen staan ze te ver achter. Als je hun stemmen en hun kiesmannen optelt, liggen ze nog ver achter mij. Dus het maakt niks uit. In de politiek is het toegestaan om samen te zweren en dus hebben ze dat gedaan. Eigenlijk ben ik blij, want het toont hoe zwak en hoe zielig ze zijn.”