Krokodil sleurt kampeerder uit tent

In het noorden van Australië heeft een krokodil deze ochtend een kampeerder aangevallen. Dat melden lokale autoriteiten. De 19-jarige jongeman lag te slapen toen de krokodil hem bij zijn voet uit de tent sleurde.

"De jongeman is stabiel maar blijft deze nacht in het ziekenhuis", zo vertelde een woordvoerster van het gezondheidsdepartement aan het Duitse persagentschap DPA. Ze voegde daar nog aan toe dat ze "hopen hem snel te kunnen spreken."

Het slachtoffer kampeerde op vijftien meter van een rivier in het Daly-gebied in het Noordelijk Territorium, een dunbevolkte deelstaat in het noorden van Australië. Hij ging er vissen met zijn familie. Toen het beest zijn rechtervoet vastgreep, "slaagde hij er op de een of andere manier in de krokodil met zijn andere voet weg te schoppen", aldus een lokale ambtenaar aan de Australische editie van The Guardian.

Ondanks de vele honderden zoutwaterkrokodillen die reeds werden verjaagd uit de buurt van steden en dorpen, komen de dieren nog altijd vaak voor in de rivieren en poelen in het Noordelijk Territorium.  Het is al de derde krokodillenaanval dit jaar in de regio.