Topoverleg tussen Merkel en Obama

Angela Merkel krijgt veel kritiek in Europa op haar vluchtelingenbeleid, maar ze kan wel volop rekenen op de steun van de Amerikaanse president Barack Obama. Dat heeft Obama vandaag duidelijk gemaakt in de Duitse stad Hannover. Obama is na drie dagen Londen vanmiddag in Duitsland aangekomen en hij opent in Hannover vanavond samen met Merkel de grootste industriebeurs ter wereld.

Het is al de vijfde keer dat Obama als president Duitsland bezoekt en hij is vol lof over het beleid van Merkel. De twee hebben in het kasteel van Herrenhausen in Hannover gepraat over het vrijhandelsverdrag tussen Amerika en Europa. Ook al groeit in Duitsland de tegenstand tegen dat verdrag, toch hoopt Merkel dat het er snel komt. Volgens Obama lukt het nog om het handelsverdrag rond te krijgen voor het einde van dit jaar.

Omdat het Obama's laatste bezoek aan Duitsland is als president, wilde één van de Amerikaanse journalistes weten hoe Merkel aankijkt tegen zijn opvolging.  Zonder Trump met naam te noemen, verwijst ze naar hem. “Ten eerste, ik concentreer mij volop op mijn beleid voor 2016, mijn agenda zit goed vol en ten tweede kijk ik met interesse naar de Amerikaanse verkiezingen.”

Bekijk ook: