Minstens 3 doden bij explosie in Mexico

In Coatzacoalcos in Veracruz, in het zuidoosten van Mexico, zijn honderden mensen geëvacueerd na een ontploffing in een olieraffinaderij. Dat meldt BBC. Volgens Pemex, het staatsbedrijf en de autoriteiten vielen bij de ontploffing minstens drie doden en raakten minstens dertig anderen gewond.

De explosie vond plaats rond 15.30 uur plaatselijke tijd (22.30 uur Belgische tijd) in de fabriek waar vinylchloride wordt geproduceerd, waarmee plastic buizen worden gemaakt. Op foto's op sociale media was een grote brand te zien en rookpluimen. De werknemers van de fabriek en de inwoners van Coatzacoalcos die dicht bij de site wonen, werden geëvacueerd. De politie heeft een veiligheidszone ingesteld.

Oorzaak onbekend
In de vooravond was de brand onder controle, aldus Pemex. De rook die vrijkwam loste snel op, waardoor er minder kans is op mogelijke toxische effecten. Het bedrijf geeft voorlopig geen verdere informatie over de explosie zelf of de ernst van de verwondingen van de slachtoffers.

Het is niet de eerste keer dat er incidenten plaatsvinden in fabrieken van Pemex. In september 2012 kwamen 33 mensen om bij een explosie en een brand in een gasfabriek in de noordelijke staat Tamaulipas, en in Mexico Stad overleefden in januari 2013 37 mensen een zware gasontploffing niet.