Queen Elizabeth wordt vandaag 90

De Britse koningin Elizabeth wordt vandaag 90 jaar. Voor die gelegenheid maakte de beroemde fotografe Annie Leibovitz een portret van de Queen met haar vijf achterkleinkinderen en twee jongste kleinkinderen. Er komt ook een speciale postzegel uit, waarop vier generaties royals te zien zijn.

Op schoot bij de Queen zit prinses Charlotte (11 maanden), de jongste uit de familie en dochter van prins William en prinses Kate. De tweejarige prins George staat ernaast, samen met Mia (2). Zij is het dochtertje van Zara Phillips, de oudste kleindochter van de koningin. De vijfjarige Savannah en Isla (3) zijn de twee kinderen van Peter Phillips, de oudste kleinzoon van de koningin. James (8) en Lady Louise Windsor (12) zijn de jongste kleinkinderen van Elizabeth: ze zijn de kinderen van haar zoon prins Edward en diens vrouw Sophie. 

Steeds populairder
Na 64 jaar op de troon is Queen Elizabeth nog steeds populair. Al is dat ooit wel anders geweest. Het Britse volk was niet te spreken over de Queens's reactie op de dood van prinses Diana in 1997. Ze was veel te kil en Elizabeth excuseerde zich daar later ook. De leden van de koninklijke familie hebben haar dat niet kwalijk genomen en voor de klein- en achterkleinkinderen is Elizabeth gewoon hun oma.

Bekijk ook: