Dossier President Trump

Clooneys sponsoren Clinton met party

Filmster George Clooney en zijn vrouw, mensenrechtenadvocate Amal Clooney, hebben zaterdagavond met een sponsorparty in hun villa in Los Angeles de verkiezingskas van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton gespekt. Dat melden Amerikaanse media.

Om het gala met de vroegere minister van Buitenlandse Zaken te kunnen bijwonen, moesten de gegadigden 33.400 dollar (ongeveer 30.000 euro) uit de geldbeugel toveren. Mede-inrichters van het feestje waren filmmogul Jeffrey Katzenberg en regisseur Steven Spielberg.

Volgens nieuwszender CNN lieten vele filmsterren zich niet pramen. De vroegere First Lady zag aan haar dis bijvoorbeeld Jane Fonda, Ellen DeGeneres en James Cameron.

Daarvoor hadden de Clooney's in San Francisco ook al een sponsorfeestje voor Clinton georganiseerd. Dit weekeinde zou de oorlogskas van de vroegere minister zo vijftien miljoen dollar rijker worden. Haar rivaal, senator Bernie Sanders, noemde de prijs van het "entreekaartje" "obsceen", wat Clooney in een vraaggesprek met het NBC News inruimde. "Het is belachelijk dat we geld van deze orde in de politiek hebben".