Kate en William op 'bank van Lady Di'

Als laatste halte van hun reis door India en Bhutan hebben de Britse prins William (33) en zijn echtgenote Kate (34) de Taj Mahal in de Noord-Indiase stad Agra bezocht. Daarbij riep het prinselijke paar herinneringen op aan een historisch moment uit 1992, toen de moeder van William, prinses Diana, het witte mausoleum bezocht. Toen werden beroemde foto's gemaakt, waarop Diana zonder haar toenmalige echtgenoot prins Charles op een bank voor het gebouw zit.

Dat beeld werd een icoon van haar eenzaamheid in een tijd dat haar relatie met Charles op de klippen liep.

William en Kate namen zaterdag plaats op dezelfde bank, die tot op vandaag door elke gids van de Taj Mahal de "de bank van Lady Di" wordt genoemd. Ook Kensington Palace verklaarde in een mededeling dat William weet hoe populair zijn moeder in India was. "Hij is blij dat hij een plaats kan bezoeken waar de herinnering aan zijn moeder zo levendig is."

Het stel was tegen de middag lokale tijd vertrokken uit het koninkrijk Bhutan, waar het twee dagen had verbleven en onder andere een drie uur durende bergwandeling had gemaakt naar het Tijgernest Klooster.