Satiricus weg van tv na klacht Erdogan

De Duitse tv-presentator Jan Böhmermann zal tijdelijk niet meer op het televisiescherm verschijnen. Dat kondigde de man zelf aan op zijn Facebook-pagina en werd bevestigd door televisiezender ZDF. Böhmermann haalde de woede van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de hals nadat hij hem in een satirisch gedicht had afgeschilderd als iemand die seks heeft met dieren en houdt van kinderporno.

Böhmermann had een wekelijkse satirische televisieshow op ZDF, 'Neo Magazin Royale'. De man zal tot 12 mei alvast niet meer op het scherm verschijnen. "ZDF respecteert zijn beslissing", liet de zender in een korte persmededeling weten.

Erdogan was niet opgezet met het gedicht van Böhmermann en wil strafrechtelijke stappen zetten tegen de televisiepresentator. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel hield hier enige tijd de boot voor af, maar lijkt afgelopen vrijdag toch door de knieën gegaan te zijn voor de Turkse druk. Het Duitse gerecht kreeg van de frau Merkel de toestemming om een onderzoek tegen de 35-jarige Duitser te starten.

"De Wever gedraagt zich zoals Erdogan"
De rel rond de Duitse tv-komiek zorgt voor een felle polemiek tussen de voorzitters Bart De Wever van N-VA en John Crombez van sp.a. De Wever had gisteren in VTM NIEUWS felle kritiek op Angela Merkel omdat die gerechtelijke stappen van de Turkse president Erdogan toelaat. Maar volgens Crombez gedraagt De Wever zich net zoals Erdogan.