Mail redt meisje van zelfmoord

Een boodschap op het internet heeft twee keer de Atlantische Oceaan overgestoken en duizenden kilometers afgelegd om een jonge Chinese te redden die in Italië een zelfmoordpoging ondernam. Dit heeft de Italiaanse politie vandaag meegedeeld.

Een Chinese student die in Groot-Brittannië verblijft, praatte op het internet met een landgenote in de Italiaanse stad Verona, en vermoedde dat het meisje zelfmoord wou plegen. Hij stuurde meteen een boodschap naar de politie, maar vergiste zich en zond het bericht naar de "Verona Police Department" in New Jersey, aan de oostkust van de Verenigde Staten.

De politie begreep dat het om een vergissing ging en verwittigde Interpol in Washington, dat op zijn beurt de internationale afdeling in Rome contacteerde. Die belde de politie van Verona, die agenten ter plaatse stuurde.

"De jonge vrouw werd met de polsen deels doorgesneden aangetroffen en had een grote dosis antidepressiva geslikt, waarvan de halflege flacon naast" het meisje werd gevonden, preciseerde de politie in de mededeling.

Foto: archief