Dossier Vliegtuigcrash Alpen

Ouders Lubitz:"We missen onze zoon"

De ouders van Duitse copiloot Andreas Lubitz, die een jaar geleden een vliegtuig van de Duitse maatschappij GermanWings liet neerstorten, hebben in een open brief laten weten dat ze hun zoon missen. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Op 24 maart 2015 liet Lubitz doelbewust een vliegtuig van Germanwings crashen in de Franse Alpen. Hierbij kwamen 150 mensen om. Ruim een jaar later, reageren de ouders in een open brief. Ze bedanken iedereen die hen het afgelopen jaar heeft gesteund en bijgestaan in de moeilijke momenten.

"Wij zijn vooral dankbaar voor elk troostend woord, elk bezoek, elke omhelzing of bloem op zijn graf”, zeggen de ouders. “We hebben een lief en waardevol mens verloren. We missen hem en hij zal steeds in onze harten blijven."

De ouders hebben niet publiekelijk kunnen rouwen omdat hun zoon verantwoordelijk is voor de dood van 149 mensen. Tijdens de verjaardag van de ramp in Le Vernet in Frankrijk werden de 149 namen gelezen van de slachtoffers. Die van Andreas Lubitz werd niet vermeld. 

Bekijk ook: