Dossier Terreurdreiging

Huiszoeking Rotterdam in terreuronderzoek

Na de arrestatie van vier terreurverdachten afgelopen weekend, heeft een speciale politie-eenheid vannacht opnieuw een inval gedaan in Rotterdam. De inval kwam voort uit het lopende onderzoek naar terrorisme, bevestigde een woordvoerder van het Nederlandse Openbaar Ministerie.

Omwonenden moesten uit voorzorg hun huis uit. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse voor onderzoek. Uiteindelijk werden er geen wapens of explosieven gevonden, en werd niemand aangehouden. 

Het was de tweede keer in korte tijd dat de politie in Rotterdam in actie kwam in het kader van een terreuronderzoek. Afgelopen weekend pakte de politie in Rotterdam-West de Fransman Anis B. (32) op. Hij wordt door de Franse autoriteiten verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Ook drie Algerijnen zitten vast.
In woningen aan de Mathenesserweg en de Burgemeester Meineszstraat waar de verdachten verbleven, nam de politie munitie, geld, drugs, telefoons, simkaarten en gegevensdragers in beslag. De inval van vannacht kwam voort uit het daaraan gelinkte onderzoek.