Busongeval Spanje: 2 Belgen aan boord, 1 lichtgewond

Op de bus met Erasmusstudenten die in Spanje bij een zwaar verkeersongeval was betrokken, zaten ook twee Belgen. Een van hen is lichtgewond geraakt, de andere is ongedeerd. Dat bevestigt woordvoerder José de Pierpont van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. De twee zijn intussen opnieuw in Barcelona.

Bij het busongeval in de omgeving van Tarragona kwamen dertien studenten om het leven. Een dertigtal mensen in de reizigersbus raakte zwaargewond, dertien anderen kwamen er met lichtere verwondingen vanaf, zo maakte de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken Jordi Jané eerder bekend.

De buschauffeur raakte vanmorgen om een nog onbekende reden de controle over zijn stuur kwijt. De bus reed door de vangrail van de middenberm, is gekanteld en kwam op de tegenoverliggende rijbaan in botsing met een ander voertuig. Alles wijst op een menselijke fout.

De studenten in de bus, Erasmusstudenten aan de universiteit van Barcelona, waren op de terugweg van een volksfeest in Valencia. De Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia betuigden hun medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. De Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont kondigde een officiële rouw van twee dagen af.