Dossier President Trump

Trump dreigt met rellen tegen partij

Donald Trump dreigt met zware rellen als hij niet de kandidaat voor de republikeinen wordt. Trump staat wel voor op de rest, maar hij is bang dat hij toch niet aan alle kiesmannen geraakt die hij nodig heeft. Dan wordt het uitgevochten op de Conventie, het grote partijcongres in de zomer. Trump waarschuwt zijn partij dat ze daar geen trucs moeten uithalen.

Aan tv-debatten doet Donald Trump niet meer. Dat vindt hij immers niet nodig, want hij is overtuigd van zijn nominatie. Als de Republikeinse partij hem niet kiest als ultieme presidentskandidaat dan breekt er geweld uit, voorspelt hij: “Ik denk niet dat je kan zeggen dat we het automatisch gaan krijgen. Ik denk dat je dan rellen krijgt. Ik vertegenwoordig vele miljoenen mensen.”

 

Op bijeenkomsten van Donald Trump ging het er al eens hardhandig aan toe. Een aanhanger deelde vorige week nog een vuistslag uit aan een demonstrant. Ook de voormalige presidentskandidaat Ben Carson waarschuwt voor opschudding als Trump de nominatie niet krijgt. “Er bestaat geen twijfel dat er veel tumult zal zijn als het establishment probeert de wil van de kiezer tegen te houden. Miljoenen nieuwe kiezers maken nu deel uit van de Republikeinse familie, grotendeels omwille van Donald Trump.” Sinds Carson zich heeft teruggetrokken uit de race, gaat zijn steun voluit naar Trump.