Gevangenen bengelen aan touw van heli

Er zijn onwaarschijnlijke beelden opgedoken van twee gedetineerden die in 2003 met een helikopter uit een gevangenis in het Canadese Québec ontsnapten. Ze zitten niet zomaar in de helikopter, maar bengelen aan een touw. De beelden werden getoond tijdens het proces van een van de gevangen.

Op de beelden is te zien hoe de twee aan een touwladder aan een gebouw hangen. Op het dak is de helikopter geland. De twee proberen zich via het touw naar boven te kruipen, maar slagen er niet in.  Ook de man in de helikopter probeert de mannen naar boven te hijsen, maar ook dat lukt niet. Dan besluiten ze maar te vertrekken. De twee bengelen aan het touw dat tientallen meters boven de grond hangt. Wat later konden ze zichzelf ophijsen.

De Canadese politie in Quebec zette meteen een klopjacht in en kon de twee gevangenen en de mannen die hen hielpen te ontsnappen snel inrekenen.

De beelden werden getoond tijdens het proces van een van de twee gevangenen. Een gelijkaardig incident deed zich voor in November 2014. Toen konden drie gedetineerden via een helikopter ontsnappen in een gevangenis nabij Quebec.