Aanslagen laten sporen na in Ankara

In de Turkse hoofdstad Ankara proberen de mensen de draad weer op te pikken na de bloedige aanslag van zondag, de derde al in nauwelijks zes maanden tijd. En dat laat sporen na. Veel Turken hebben er genoeg van, en eisen dat de overheid een eind maakt aan het geweld. Ook als dat betekent dat er onderhandeld moet worden met de Koerdische terreurbeweging PKK.

Op de plaats van de derde bloedige aanslag in nauwelijks zes maanden tijd kijken mensen verweesd naar de verwoesting die 37 burgers op weg naar huis  het leven kostte. Niemand weet hoe Turkije uit deze spiraal van geweld moet geraken. De overheid lijkt voor de meeste burgers machteloos  toe te kijken, of zelfs het geweld aan te wakkeren door het bestoken van de Koerdische milities in het zuidoosten van het land.

De maat is vol voor de doorsnee Turkse burger. Geweld brengt meer geweld met zich mee en daar moet kost wat kost een eind aan komen. Mensen willen terug naar de tijd dat buiten komen om naar het werk te gaan gewoon een vervelende noodzaak was.