Boris Johnson noemt Obama een hypocriet

Boris Johnson, de burgemeester van Londen, noemt de Amerikaanse president Barack Obama een hypocriet. Hij vindt Obama’s plan om de Brexit te ontmoedigen onder de Britse stemmers een buitensporige schande.

“Het is ironisch dat de Verenigde Staten de soevereiniteit en de democratie meer verdedigt dan eender welk land ik me kan inbeelden", zegt Johnson. "Geen enkele internationale bevoegdheid kan de Amerikaanse inwoners restricties opleggen. Het zou vreemd zijn dat dit bij ons wel het geval zou zijn”, aldus de burgemeester.

Niet herhalen
In de Britse krant The Daily Telegraph noemde hij Obama een hypocriet, al weigerde hij dat te herhalen op televisie. Maar op de vraag of Obama’s visie op Groot-Brittannië die al dan niet in de Europese Unie moet blijven hypocriet is, antwoorde hij: “Ja, dat klopt. Het is niet iets dat de Verenigde Staten voor henzelf zouden willen.”

Mogelijke Brexit
Britse media berichtten eerder al dat president Obama in april naar Londen zal komen en zijn mening zal ventileren over een mogelijke Brexit. Het referendum zal op 23 juni worden gehouden.