Pedofiel Pieter Ceulen zit nog in Cambodja

Pedofiel Pieter Ceulen zit nog steeds in Cambodja. Eerder werd gesuggereerd dat de man meteen na zijn arrestatie op het vliegtuig werd gezet en dat hij dit weekend in ons land zou aankomen. Maar door een ontbrekende handtekening is zijn vertrek uitgesteld. Dat zegt zijn advocaat aan VTM NIEUWS.

Pieter Ceulen werd vrijdag opgepakt in Cambodja nadat hij zichzelf aangaf. De Nederlander werd in januari tot negentien jaar cel veroordeeld in Antwerpen wegens pedofilie, maar hij was op dat moment al gevlucht naar Cambodja. Daar werden de grote middelen ingezet om de man op te sporen. Uiteindelijk gaf hij zichzelf aan, nadat zijn advocaat een akkoord bereikte dat zijn veiligheid gegarandeerd werd.

Daar vreesde Ceulen namelijk erg voor. Volgens zijn advocaat zou hij een verblijf in de Cambodjaanse cel niet overleven. Waar de man dan nu momenteel verblijft in Cambodja is niet duidelijk.

Ceulen is een beruchte pedofiel die in de Filipijnen en Cambodja meermaals kinderen misbruikte, onder wie zijn adoptiekinderen. Hij deelde dat misbruik ook met andere pedofielen via foto’s en video’s. Bij een eerdere huiszoeking werd er 750 gigabyte aan kinderporno op zijn computer gevonden.

Bekijk ook: Pedofiel Pieter Ceulen opgepakt in Cambodja