Dossier President Trump

Opnieuw opstootjes bij bijeenkomst Trump

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft, een dag nadat hij in Chicago een bijeenkomst moest annuleren vanwege rellen tussen voor- en tegenstanders, opnieuw te kampen gehad met protesten tijdens verkiezingsmeetings in Ohio en Kansas.

In Dayton, Ohio, probeerde een man het podium te bestormen waar Trump een toespraak hield. Agenten van de geheime dienst moesten ingrijpen. Trump zei later op de dag dat die man waarschijnlijk banden had met Islamitische Staat. In Cleveland, eveneens in Ohio, waren er manifestanten die Trump probeerden te onderbreken. Veiligheidsdiensten moesten de oproerkraaiers verwijderen. "Hey, kijk, het is een Bernie-persoon", grapte Trump toen de manifestanten naar buiten werden begeleid. "Hou je mensen in toom Bernie."

's Avonds verzamelden zich ook nog eens talrijke manifestanten voor een gebouw in Kansas City (Missouri), waar Trump eveneens een toespraak hield. Ze werden echter tegengehouden door barrières van voorstanders van Trump.

"Dagelijkse kost"
"Incidenten bij de meetings van Donald Trump worden dus stilaan dagelijkse kost. En het wordt elke dag blijkbaar erger", dat zegt VTM NIEUWS-correspondente in de Verenigde Staten Greet de Keyser die de verkiezingsstrijd volgt in Washington.