Dossier Terreur in Parijs

Zanger Eagles of Death Metal liep trauma op

Jesse Hughes, frontman van de rockgroep Eagles of Death Metal, heeft een trauma opgelopen door de aanslag in de Bataclan op 13 november. Hij zegt in behandeling te zijn. Hughes verontschuldigt zich ook voor het feit dat hij de bewakers van de Parijse concertzaal ervan verdacht heeft samen te spannen met de terroristen. Een uitspraak te wijten aan het trauma, zegt hij.

"Ik vraag, nederig, vergeving van het Franse volk, het personeel en de veiligheidsagenten van de Bataclan, mijn fans, mijn familie, mijn vrienden en iedereen die beledigd was door de absurde beschuldigingen die ik heb gemaakt", aldus Hughes, de zanger-gitarist van de band. "De insinuaties dat iemand die banden heeft met de Bataclan een rol heeft gespeeld in de gebeurtenissen van 13 november zijn ongefundeerd en zonder enige basis, en ik neem de volledige verantwoordelijkheid op."

In een interview met de Amerikaanse zender Fox Business had Hughes woensdag gezegd dat hij vermoedde dat de aanslagen van binnenuit voorbereid werden. Hij zei dat hij zich bij aankomst in de zaal heel snel ongemakkelijk had gevoeld, dat een bewakingsagent zijn blik had vermeden en dat zes andere agenten op het appel ontbraken.

Tijdens het concert vielen terroristen de zaal binnen en doodden ze 90 mensen. In totaal kwamen die dag in de Bataclan en elders in Parijs 130 mensen om bij aanslagen die opgeëist werden door IS. In een reactie had de directie van de Bataclan laten weten dat ze die uitspraken wijten aan Hughes' "zware trauma", en ook de muzikant verwijst naar het trauma dat hij in Parijs heeft opgelopen. "Ik ben mezelf niet meer", zei Hughes.

Bekijk ook: Hughes: "Ik heb bloed geproefd"