Dossier President Trump

Trump krijgt Ben Carson achter zich

Voormalig presidentskandidaat Ben Carson schaart zich achter Donald Trump. Dat kondigde de flamboyante Trumpzelf aan tijdens het Republikeinse presidentiële debat op CNN. Daarmee bezorgt Carson Trump een boost, enkele dagen voor belangrijke voorverkiezingen.

"Vandaag was ik bij Ben Carson, die morgenochtend zijn steun voor me zal uitspreken", zo zei Trump tijdens het debat in Miami, dat uitgezonden wordt op CNN. Vandaag geeft Trump een persconferentie op Palm Beach. Ben Carson, een gepensioneerde neurochirurg, beëindigde zijn campagne vorige week nadat hij geen enkele voorverkiezing had kunnen winnen. Zijn steun zou vooral Trumps kansen bij de conservatieve kiezers verhogen, onder wie Carson een grote aanhang heeft. 

De aankondiging is teleurstellend nieuws voor de Texaanse senator Ted Cruz. Woensdag zei Carson nog aan CNN dat hij twijfelde tussen Cruz of Trump. Op de radiozender Fox News leek hij donderdag al meer naar Trump te neigen. "Ik ben ernstig aan het overwegen Trump te steunen", zo klonk het toen. "Er zijn twee Donald Trumps: een is een geboren entertainer, de andere is in feite een persoon die nadenkt".

Carson bevestigde de steun aan Trump vrijdag op Twitter: