2 van 5 verdachten Keulen opgepakt

De Duitse politie heeft twee mannen opgepakt in verband met het seksueel lastig vallen en bestelen van vrouwen tijdens de Oudejaarsnacht in Keulen. Na de verspreiding van vijf foto's gisteren en daaropvolgende tips, is in de stad Kerpen woensdag een 26-jarige Algerijnse man gearresteerd terwijl in het nabijgelegen Hamm een 31-jarige zichzelf aangaf.

De politie van Keulen gaf gisterenavond de foto's van vijf mannen vrij, die nog steeds gezocht worden na de aanrandingen in de Duitse stad op oudejaarsnacht. De foto's zijn allemaal genomen met mobiele telefoons en werden vrijgegeven.

Wapens
Ondertussen is ook gebleken dat twee andere verdachten in een link met de gebeurtenissen in Keulen met een vuurwapen in de massa hebben gevuurd, wat tot een onderzoek naar mogelijke inbreuk op de wapenwetgeving leidde, aldus procureur Ulrich Bremer van Keulen.

Eén veroordeelde
Op oudejaarsnacht werden in Keulen tientallen vrouwen beroofd of aangerand. Mannen 'van vreemde origine' omsingelden groepjes vrouwen en vergrepen zich daarna aan hen. Het hele gebeuren lokte een golf van protest uit. Op acht januari maakte de politie van Keulen bekend dat ze 31 verdachten hadden. maar tot nu toe is er nog maar één man veroordeeld tot een celstraf op beschuldiging van seksuele agressie tijdens die oudejaarsnacht.

Bekijk ook: