Death Valley komt tot leven door bloei

Death Valley, een van de heetste en droogste plekken op aarde, staat heel uitzonderlijk in bloei. Door de zware regenval van de voorbije maanden is het Nationale Park in Californië omgetoverd tot een echt bloemenparadijs. Heel wat toeristen zakken nu naar de vallei af om getuige te zijn van die ongewone ‘superbloei’.

Death Valley staat bekend voor zijn bloedhete temperaturen en dorre landschappen. De temperatuur kan er in de maanden juli en augustus oplopen tot 55 graden Celsius. Dat er nu toch massaal gele, paarse en witte bloemen groeien, zou volgens parkwachters door het weerverschijnsel El Niño komen.

5 cm regen
In normale omstandigheden valt er per jaar zo’n 5 centimeter regen, maar in oktober kreeg het park 3,75 centimeter te slikken. De zon en het gebrek aan wind zorgen nu voor een ‘super bloom’ of ‘superbloei’. Een dergelijk verschijnsel kwam voor het laatst in 2005 voor.

Verwelken
Het nationale park is op dit moment erg in trek bij toeristen. Toch zal de bloemenpracht niet meer lang te bewonderen zijn, want zodra het weer heter wordt, zullen de bloemen snel verwelken.