Romney keihard: "Trump is grote leugenaar"

Voormalig Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney heeft hard uitgehaald naar Donald Trump op een persconferentie. Hij verweet Trump een leugenaar en een bedrieger te zijn. "Onze toekomst is niet langer veilig als Trump president wordt. Ik vraag jullie: stem alstublieft niet voor hem", zei Romney. Het is ongezien dat een ex-presidentskandidaat zo hard uithaalt naar een partijgenoot. 

De goede resultaten van de betwiste Trump zaaien heel wat verdeeldheid binnen het Republikeinse kamp. Romney zei dan ook dat Trump de kansen van de Democraten op het presidentschap vergroot. "Wees er maar zeker van dat Hillary Clinton president wordt als Trump de Republikeinse nominatie binnenhaalt. Dat mogen we niet laten gebeuren". Romney noemde Trump ook een leugenaar en een bedrieger: "Zijn beloftes zijn zo waardeloos als een diploma van de 'Trump Universiteit'."

Romney verdween na zijn nederlaag in 2008 tegen Obama op de achtergrond, maar komt nu voor het eerst weer naar voor. De commentaar is pijnlijk voor Trump, want hij steunde de kandidatuur van Romney in 2008. De miljardair haalt nu op Twitter in zijn gekende stijl uit naar Romney. "Hij was een mislukte kandidaat. Waarom smeekte Romney mij om zijn campagne vier jaar geleden te steunen’, tweet hij.