Trump verscheurt Republikeinse partij

De Republikeinse partij is verscheurd. Het ene kamp steunt Donald Trump, het andere kamp wil absoluut niet met hem naar de verkiezingen. Ook Mitt Romney keert zich van Trump af. Romney nam het in 2012 op als presidentskandidaat tegen huidig president Barack Obama en kreeg toen zelfs de steun van Trump.

Trump was na zijn overwinningen op Super Tuesday opnieuw erg zeker van zijn stuk. “Het is jammer dat het niet ‘The winner takes it all’ is, anders was het al lang voorbij.” Binnen zijn partij is het echter een volledige puinhoop, want de Republikeinen zijn compleet verdeeld. “We gaan verliezen tegen de meest oneerlijke politica van de VS. En hoe gaan we dat doen? Door iemand te nomineren die compleet gek is”, zegt Republikeins senator Lindsey Graham. Ook Republikeins politicus Tom Delay is niet te spreken over Trump: “Ik denk dat hij grote schade kan toebrengen aan de partij. Dat heeft hij trouwens al gedaan.”

Ook Mitt Romney keert zich af van Trump. Romney deed in 2012 een gooi naar het presidentschap, maar moest het toen afleggen tegen Barack Obama. Romney kreeg toen zelfs de steun van Trump, maar nu zijn het vijanden. Romney geeft later vandaag een speech, die ‘anti-Trump’ zal zijn.