Dit is (wellicht) het brokstuk van MH370

Aan de kust van Mozambique is afgelopen weekeinde een wrakstuk aangespoeld van een Boeing 777 dat wellicht van de verdwenen vlucht MH370 is, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van een niet nader genoemde Amerikaanse functionaris gemeld. De Australische minister van transport, Darren Chester, bevestigt dat de plaats waarop het wrakstuk gevonden is, overeenkomt met het zoekgebied van MH370 in de Zuid-Indische Oceaan.

Het wrakstuk is naar Australië onderweg voor nader onderzoek. Het spoelde aan op zandbank voor de kust van Mozambique en het gaat om staartstuk van een Boeing 777. Er niets geweten over een andere Boeing 777 die vermist is in de buurt, wat de vermoedens over vlucht MH370 deed ontstaan. Met de vondst koesteren onderzoekers weer meer hoop om het volledig wrak van de vlucht MH370 terug te vinden.

Mysterie blijft
Vlucht MH370 van Malaysian Airlines verdween op 8 maart 2014 van de radar toen het op weg was van Kuala Lumpur naar Peking. Er waren 239 mensen aan boord. De verdwijning is tot op vandaag niet opgehelderd, maar de onderzoekers uit verschillende landen houden vast aan de piste dat het toestel neergestort is in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan.

Vorig jaar spoelden er brokstukken aan op het eiland Réunion. Franse onderzoekers bevestigden dat het ging om brokstukken van de verdwenen vlucht.