Dossier President Trump

Rutten: "Ik herken Open Vld in Clinton”

“Waar Hillary Clinton voor staat, daar herken ik me ook als Open Vld in. Zij is de meest bekwame kandidaat”, dat zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten die beslist voor Clinton zou stemmen in de VS, mocht ze dat kunnen.

“Wat zij brengt is een boodschap van hoop die rechttegenover die van Donald Trump staat. Hij is een Amerikaanse nationalist die Amerika gesloten wil houden, hij wil een muur bouwen en de economie buiten houden. Hillary Clinton staat voor een heel ander Amerika, zij wil een open samenleving waar iedereen kansen krijgt.”

Twee verhaallijnen
“Het zijn twee verhaallijnen die tegenover elkaar komen te staan en waar ook een heel ander type leiderschap in zit. Trump is de ‘bullyman’ die iedereen beledigt, terwijl Clinton een zachter leiderschap hanteert, maar met een sterke onderbouw. Ze spreekt bovendien ook de zwarte kiezers en minderheden aan.”

Rutten is ervan overtuigd dat Clinton het zal halen. “Het zou trouwens ook een goede zaak zijn voor Europa. Met Trump als president is dat een pak minder”, besluit ze.