Dossier President Trump

Crombez: "Trump is politiek onwaardig"

Sp.a-voorzitter John Crombez zou voor Bernie Sanders gekozen hebben mocht hij kunnen stemmen in de Verenigde Staten. “In grote delen van de wereld is het nodig dat er mensen opstaan die de gewone politiek veranderen. Sanders brengt onderwerpen terug op tafel die al lang weg zijn, zoals de ongelijkheid. De gevolgen van Trump als president zijn daarentegen niet in te schatten”, aldus Crombez.

Volgens Crombez maakt Bernie Sanders nog een kans, maar die is vandaag wel veel kleiner geworden. Toch kan ook Clinton het moeilijk krijgen, zegt hij. “Er is bij de Democraten in een aantal staten minder opkomst dan bij Barack Obama. Dat kan wel een probleem worden.”

“Politiek onwaardig”

Als Donald Trump president wordt, zijn de gevolgen niet in te schatten volgens de sp.a-voorzitter. “Iemand zei dat Trump zelf nog niet weet wat hij zou zijn als president en dat is waar. Marco Rubio, iemand van zijn eigen partij, noemde hem zelfs een oplichter. Dat toont hoe politiek vreemd die figuur is en zelfs bij momenten politiek onwaardig is. Trump als president kan een grote impact hebben op het buitenlands beleid en oorlogsvoering van de VS.”