Dossier President Trump

Trump domineert, Cruz en Rubio nog in race

Donald Trump heeft zijn favorietenrol aan Republikeinse zijde waargemaakt op Super Tuesday. Hij haalde het in zeven staten en sleept daarmee heel wat afgevaardigden in de brand. Ted Cruz moest het met twee overwinningen stellen, maar haalde het wel in het belangrijke Texas. Marco Rubio leek lange tijd met lege handen achter te blijven, maar won uiteindelijk in Minnesota.

“De overwinning van Trump ligt in de lijn van de verwachtingen”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Greet De Keyser. Op zijn weinig bescheiden manier heeft hij Super Tuesday wel al uitgeroepen tot ‘Super Trumpday’. Hij doet alsof hij de nominatie binnen heeft, maar dat is niet zo. Hij is nog lang niet aan de helft van de kiesmannen die hij nodig heeft om zeker te zijn van de nominatie. Dus de strijd is nog niet gestreden.”

“Ted Cruz wint in drie staten, wat niet voorspeld was. Vooral Alaska, de laatste staat, is een mentale opsteker geworden voor Cruz. Hij noemt zichzelf zelfs geen tweede, maar hij is de kandidaat voor de republikeinen van de niet-Trumpstemmers.”