Dossier President Trump

Clinton én Sanders zouden Trump kloppen

Bij hypothetisch landelijke verkiezingen zouden de twee overblijvende Democratische kandidaten voor het Witte Huis, Hillary Clinton en Bernie Sanders, de Republikein Donald Trump verslaan, zo heeft nieuwszender CNN uit een dinsdag gepubliceerde peiling geleerd.

De vroegere First Lady zou het onder de geregistreerde kiezers halen van Trump met 52 tegen 44 procent. Maar als ze zou moeten opboksen tegen de twee andere favorieten van de Grand Old Party (GOP) moet ze de duimen leggen: senator Marco Rubio zou aan 50 procent komen en Clinton aan 47 procent. Een strijd met Ted Cruz levert 49 procent op voor de senator uit Florida en 48 procent voor de vroegere Democratische senator.

Senator Sanders torent van zijn kant boven de drie Republikeinse topfavorieten uit: 57 tegen 40 procent ten opzichte van Cruz, 55 tegen 43 procent ten opzichte van Trump en 53 tegen 45 procent ten opzichte van Rubio.

De peiling dateert van 24 tot 27 februari. Het panel was lukraak nationaal samengesteld en bestond uit 1.001 volwassen respondenten. Onder de 920 geregistreerde kiezers bedraagt de foutenmarge plus en minus 3 procentpunt.