Energiecentrale zakt in na luide knal

In het zuiden van Groot-Brittannië is minstens één persoon om het leven gekomen bij een incident in een energiecentrale. Drie personen worden nog vermist, zo melden media en politie. Volgens The Guardian vielen er ook vijf gewonden. Zij werden voor verzorging overgebracht naar een ziekenhuis.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Het incident deed zich voor in de centrale in Didcot, ongeveer 100 kilometer ten westen van Londen.

Luide knal
De plaatselijke politie maakte eerder al melding van een "groot incident". Er was een luide knal te horen, maar het is voorlopig onduidelijk of er een ontploffing is geweest, dan wel of de knal werd veroorzaakt door de instorting van een gebouw. Wel blijkt uit diverse berichten en beelden dat een deel van de turbinehal van de vroegere Didcot A kolencentrale is ingestort. Het gebouw was al enige tijd niet meer in gebruik, en zou gesloopt worden.

De site van het Didcot Power Station omvat naast de sinds 2013 gesloten kolencentrale ook nog een operationele energiecentrale.