Parijs is niet meer geliefd bij Chinezen

Vertegenwoordigers van de vijftig belangrijkste Chinese reisagentschappen brengen op uitnodiging van de toeristische autoriteiten een driedaags bezoek aan Parijs. Bedoeling is om hen gerust te stellen na de aanslagen in de Franse hoofdstad op 13 november.

"De aanslagen van november hebben een einde gemaakt aan de groei die we eerder in 2015 zagen, van Chinese toeristen die Parijs bezoeken", klinkt het bij het regionale toerismecomité. "Het aantal Chinese toeristen in Parijs steeg in 2015 explosief met 49 procent en overschreed voor het eerst de kaap van één miljoen." Volgens het comité zou het aantal visumaanvragen in het eerste kwartaal van dit jaar met meer dan 30 procent zijn gezakt. 

In een poging om de Chinese reissector te overtuigen van het feit dat Parijs nog steeds een veilige en goede bestemming is, lieten de toeristische autoriteiten van dinsdag 23 tot donderdag 25 februari een delegatie van de vijftig grootste Chinese reisagentschappen overkomen.

Geld uitgeven
Frankrijk geldt als de populairste Europese bestemming bij de Chinezen. Hoewel ze slechts 2 procent van alle buitenlandse bezoekers in de lichtstad vertegenwoordigen zijn de Chinezen graag geziene gasten omdat ze zo veel geld uitgeven.