Een dode bij treincrash Nederland

Een Nederlandse passagierstrein is in Dalfsen bij Zwolle op een hoogtewerker, die de sporen overstak, gereden. Daarbij ontspoorden vier wagons en kwam de machinist om het leven. "Het ging om een gesloten overweg. Er wordt nu een onderzoek gedaan naar de oorzaak van de crash.", zegt burgemeester Han Noten.

Er zaten op het tijdstip van het ongeval zo'n 15 passagiers op de trein. Zes mensen raakten gewond, van wie er twee naar het ziekenhuis moesten. De chauffeur van de hoogtewerker is aangehouden in het belang van het onderzoek. Hij kon zichzelf net op tijd in veiligheid brengen. Hij sprong van 2 à 3 meter hoogte naar beneden toen hij de trein zag naderen.

De Nederlandse politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet onderzoek. Onderzoekers van de OVV brengen de situatie op de plaats van het ongeluk in kaart. Ze verzamelen de eerste informatie, spreken met betrokkenen en stellen waar nodig materiaal van het ongeluk veilig. De OVV doet onderzoek met als doel om herhaling in de toekomst te voorkomen.