Resultaten Super Tuesday live op VTM

Op dinsdag 1 maart 2016 is het Super Tuesday in de VS. Naar aanleiding van deze speciale dag zijn er extra nieuwsuitzendingen bij VTM. Op woensdag 2 maart vanaf 6u 's morgens, wanneer de eerste resultaten bekend zijn, kan u alles volgen op VTM NIEUWS.

Super Tuesday wordt traditioneel een heel spannende dag in de VS. "Het is de moeder van alle voorverkiezingen", legt VTM NIEUWS-journaliste Elke Pattyn uit. "Dan stemmen 12 staten tegelijkertijd."

Naar aanleiding van deze speciale dag zijn er extra nieuwsuitzendingen op woensdag 2 maart 2016. De eerste resultaten van de voorverkiezingen worden rond 6u 's morgens verwacht. Op dat tijdstip kan u alles volgen in een extra nieuwsuitzending. Er komen updates om 7u, 8u en 9u.

Speculaties
Omdat er op Super Tuesday massaal gestemd wordt in de VS, wordt er al hevig gespeculeerd over de kansen van de kandidaten. Haalt Clinton het van Sanders? En hoe zal Trump deze keer scoren? Wat het resultaat ook is, de dag zal een grote impact hebben op de presidentsverkiezingen in de VS.