"Het is nu of nooit voor Cameron"

"Het is nu of nooit voor Cameron", dat heeft premier Charles Michel aan de internationale pers gezegd tussen de Brexit-gesprekken door. Een akkoord is er nog altijd niet. Volgens VTM NIEUWS-journalist Jelle Frencken, die de gesprekken volgt in Brussel, zal het in een marathon eindigen.

Momenteel overleggen verschillende ministers in kleine groepjes met elkaar. Maar veel nieuws over een mogelijk akkoord is er nog niet. Premier Charles Michel heeft de gesprekken inmiddels verlaten om zich op te frissen voor het diner straks. Een diner, dat eigenlijk een ontbijt moest zijn deze ochtend.

Cameron zal in elk geval nog zijn uiterste best moeten doen vanavond en mogelijk morgen, want een extra kans krijgt hij niet meer. Michel maakte in de namiddag een statement aan de pers, waarin hij zei dat het "nu of nooit is". Volgens VTM NIEUWS-journalist Jelle Frencken zullen de regeringsleiders nog tot laat deze avond overleggen, en zal de Brexit-discussie in een marathon eindigen.

"Cameron laat spierballen rollen"
Er is nog steeds geen witte rook in Brussel, en dus ook nog geen compromis om een Brexit te vermijden. Volgens VTM NIEUWS-journalist Jelle Frencken is het een moeilijke puzzel en boeken de regeringsleiders best een hotel in Brussel omdat de onderhandelingen nog tot laat zullen duren. De Britse premier Cameron laat intussen zijn spierballen rollen. "Hij bespeelt de media en wil de Britten laten zien wat hij hier doet", aldus Frencken.