Erdogan belooft terug te slaan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft beloofd terug te slaan na de bloedige aanslag in Ankara. "Wij zullen elke dag onze strijd voeren met grotere vastberadenheid tegen de marionetten die geen morele of humanitaire grenzen kennen, die deze aanvallen uitvoeren, en (tegen) de machten achter hen", zei het Turks staatshoofd in een toespraak. "Dit soort gebeurtenissen zwengelt onze vastberadenheid aan om meermaals aanvallen binnen en buiten onze grenzen te beantwoorden."

"Turkije zal niet aarzelen om terug te grijpen naar zijn legitiem recht op zelfverdediging wanneer dan ook, overal en in elke situatie", dreigde Erdogan. "Zij die denken ons land en ons volk van zijn doelstellingen te verwijderen door terreurgroepen te gebruiken, zullen zien dat zij zich vergissen."

"Turkije, dat in zijn lange geschiedenis vele treurige ervaringen heeft gekend, zal met de hulp van God ook deze aanval te boven komen", meende hij.

De president sprak ook zijn medeleven uit aan het adres van de familieleden van de slachtoffers. Het dodental is ondertussen al opgelopen tot 28 doden en 61 gewonden.