Dossier President Trump

Bush gooit letterlijk geheim wapen in strijd

De Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush gooit met het oog op de voorverkiezing in South Carolina een nieuw wapen in de strijd. En dat mag je letterlijk nemen, want Bush postte op Twitter een afbeelding van een wapen met zijn naam in gegraveerd. Op sociale media regent het reacties.

Bush scoorde in de eerste voorverkiezingen erg matig en lijkt ook in South Carolina, waar zijn familie erg populair is, niet in de top drie te eindigen. De Republikein bracht gisteren een bezoekje aan de FN-fabriek in de stad Colombia, een Amerikaanse afdeling van het Belgische wapenfabriek FN Herstal. Kort nadien verspreidde hij op Twitter een afbeelding van een semiautomatisch wapen. In het pistool staat ‘Gouverneur Jeb Bush’ gegraveerd. De titel van de tweet is ‘America’.

Door de tweet hoopte Bush waarschijnlijk stemmen te ronselen bij de Amerikaanse wapenliefhebbers, maar op sociale media reageren de meeste mensen niet meteen positief. Heel wat mensen halen de Republikein door het slijk. Ook ontstond opnieuw een felle discussie over het wapenbeleid in de Verenigde Staten. Na een aantal dodelijke schietpartijen is het debat over de wapenwetgeving een erg ‘hot topic’.