"Met wapens was het anders geweest"

Drie maanden na de aanslagen in de Bataclan keren de Eagles of Death Metal vanavond terug naar Parijs. Frontman Jesse Hughes gaf, naar aanleiding van hun concert in Parijs vanavond, een interview met I-Télé. Daarin nam hij een toch wel zeer opmerkelijk standpunt in.

Hughes is duidelijk erg aangeslagen wanneer hij opnieuw vertelt over de gebeurtenissen die zich 13 november hebben afgespeeld in de Bataclan. Het is de eerste keer dat de mannen terug in Parijs zijn en dat brengt heel wat emoties met zich mee.

In het interview neemt Hughes – die eerder al verklaarde op te komen voor een soepelere wapenwet – een wel zeer opmerkelijk standpunt in. Hij zegt namelijk dat de strenge wapenwet het niet moeilijker, maar net makkelijker heeft gemaakt voor de terroristen. Hij is na de aanval meer dan ooit overtuigd dat ook gewone burgers in het bezit mogen zijn van wapens om zichzelf te verdedigen.

Hij stelt ook dat met een soepeler wapenbeleid, de strijd gelijk was opgegaan. "De terroristen konden enkel tegengehouden worden door mensen die de moed hadden om het vuur te openen op de terroristen", zei hij. "Totdat niemand nog geweren heeft, moet iedereen er een hebben."

Vanavond speelt de groep in Olympia in Parijs. Op donderdag 25 februari komen ze naar Vorst Nationaal in Brussel. Beide concerten zijn uitverkocht.