Paus haalt uit naar drugsbendes

Paus Franciscus heeft gisteren, tijdens een openluchtmis voor 300.000 gelovigen in het Mexicaanse Ecatepec, uitgehaald naar de drugsbendes. Hij hield ook een pleidooi tegen emigratie. Ecatepec, een buitenwijk van Mexico-stad, wordt getekend door zware (drugs)criminaliteit en geweld tegen vrouwen.

De drugshandelaars werden door de paus bestempeld als "de handelaars van de dood". Hij riep de katholieken op om opnieuw vertrouwen te hebben, ondanks de corruptie en criminaliteit. In die zin sprak de paus zich ook uit tegen emigratie. "Ik wil jullie uitnodigen om op de eerste lijn te staan, om de eersten te zijn die van Mexico opnieuw een land van opportuniteiten maken", luidde het. "Waar men niet moet emigreren om te kunnen dromen".

De autoriteiten moeten volgens het hoofd van de katholieke Kerk meer doen dan het drugsprobleem veroordelen. En ook de rijke en corrupte elite kreeg ervan langs.

Duizenden gelovigen hadden de nacht buiten doorgebracht, om zeker een plaatsje te bemachtigen voor de misviering. Het was nochtans bitter koud.