Man lost na 30 jaar eigen verdwijning op

30 jaar lang was hij vermist en werd hij dood gewaand, maar binnenkort wordt de Canadees Edgar Latulip herenigd met zijn moeder. De man, die een mentale beperking heeft, viel tijdens een uitstap en leed aan geheugenverlies, tot hij een paar weken geleden flashbacks kreeg en zich plots herinnerde wie hij was.

Latulip was 21 toen hij in september 1986 op de bus stapte voor een uitstap naar de Niagarawatervallen. Op die trip viel hij en stootte zijn hoofd, waardoor hij zijn geheugen verloor. Latulip verdween en werd als vermist opgegeven. Omdat hij voordien een paar keer zelfmoord had proberen plegen, vreesde zijn familie het ergste. In werkelijkheid woonde hij al die tijd in een stad in de buurt van de watervallen.

Een paar weken geleden begon Latulip zich plots zijn vorig leven te herinneren. Na een reeks flashbacks sprak hij een sociaal werker aan die de verdwijning van 30 jaar geleden ontdekte. Na een DNA-onderzoek werd zijn identiteit bevestigd. De moeder van Latulip is intussen gecontacteerd. "Ze was dolgelukkig", zei politiewoordvoerder Phil Gavin, “En dat is maar normaal ook als je na 30 jaar plots hoort dat een familielid opnieuw opgedoken is.”

Reünie

Momenteel werken de politie en de sociale diensten aan een reünie tussen moeder en zoon. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want dit soort zaken zijn erg zeldzaam. Een bijkomend probleem is de mentale beperking van Latulip. De man heeft de mentale capaciteit heeft van een kind van 12. “Het zal veel van hem vragen om zijn oude zelf te herinneren en om na al die jaren met zijn familie herenigd te worden”, zei Gavin nog.