Dossier Terreur in Parijs

DNA op bomvest toch niet van Abdeslam

Het DNA op de bommengordel die tien dagen na de aanslagen in Parijs werd gevonden, is niet van Salah Abdeslam. Dat meldt BFM TV. De Amerikaanse zender CNN beweerde eind vorig jaar dat er wel een match was tussen het DNA en het bomvest, maar die berichten werden nooit officieel bevestigd. Op het bomvest werd wel DNA gevonden van Bilal Hadfi en een nog onbekende persoon.

De bommengordel werd op 23 november aangetroffen in de Parijse voorstad Montrouge. In de buurt werd ook het gsm-signaal van Salah Abdeslam gelokaliseerd. Op het bomvest werd een DNA-spoor gevonden, waarna de Amerikaanse zender CNN beweerde dat het om DNA van Salah Abdeslam ging. De Franse politie heeft die berichten echter nooit bevestigd. Nu blijkt dat het DNA niet van Abdeslam is, maar dat het kan toebehoren aan een nog niet geïdentificeerde helper van de broers Abdeslam.

Het DNA op het bomvest werd ook teruggevonden in een appartement dat onder een valse naam werd gehuurd in Auvelais, in Namen. Op het bomvest vonden speurders ook sporen van Bilal Hadfi, de man uit Molenbeek die zichzelf opblies aan het Stade de France. 

Bekijk ook: