Taiwan rouwt om slachtoffers ramp

Bijna een week na de zware aardbeving in het zuiden van Taiwan hield de stad Tainan een herdenkingsplechtigheid om de slachtoffers te rouwen. Het dodental loopt intussen al op tot 94. 

De aardbeving is intussen al een week geleden, en volgens de Chinese traditie moet er op de zevende dag na de dood een rouwplechtigheid gehouden worden. Zowel de Taiwanese president Ma Ying-jeou en de nieuw verkozen president Tsai Ing-wen woonden de plechtigheid bij in het bijzijn van nabestaanden.

Dodental blijft stijgen
Intussen is het aantal doden gestegen tot 94, waarvan 92 slachtoffers omkwamen bij de instorting van het gebouw van 16 verdiepingen in de stad Tainan. Reddingswerkers zijn in het puin van het gebouw nog op zoek naar minstens 30 vermisten, aldus het Taiwanese persagentschap CNA. De bergingswerken worden voortgezet, maar er is zo goed als geen hoop meer om nog slachtoffers levend vanonder het puin te halen.

Nalatigheid? 
Het parket onderzoekt of het bouwbedrijf nalatig is geweest toen het gebouw werd opgericht, of latere verbouwingen aan de oorsprong liggen van de instorting van het gebouw met bijna 100 appartementen, waar op het moment van de aardbeving mogelijk tot 350 mensen aanwezig waren.