Britse 'IS-kleuter' blaast gevangenen op

Islamitische Staat heeft een nieuwe video gepubliceerd waarin een Britse kleuter een auto met drie gevangenen laat ontploffen. Dat meldt The Independent. Vermoedelijk gaat het om de vierjarige Isa Dare, de zoon van een gekende jihadiste.

De video duurt acht minuten en begint met een gemaskerde man naast een auto. Hij uit bedreigingen aan het adres van de Britse premier Cameron. “Je kan ons enkel bestrijden vanuit versterkte burchten of van achter muren. Vandaag gaan we je spionnen doden zoals zij onze broers hebben gedood. Maak dus je leger maar klaar, want wij doen dat ook.”

In de auto zijn drie gevangenen, gekleed in oranje pakken, vastgebonden. Na de toespraak legt de man zijn hand op het hoofd van een Britse kleuter, de jongen houdt zijn hand aan de ontsteking en roept 'Allahu Akbar'. Daarna ontploft de wagen. 

De jongen in de video is vermoedelijk de vierjarige Isa Dare, zoon van Grace Dare, een gekende jihadiste. De vrouw bekeerde zich in 2012 tot de islam en trok naar Syrië. Het zou al de tweede IS-video zijn waarin het jongetje te zien is.