Nieuwe dodelijke buscrash in Frankrijk

In de Franse streek Charente-Maritime, vlakbij Rochefort, is vanochtend een schoolbus gebotst tegen een vrachtwagen. Er vielen zeker zes doden. Er is ook sprake van drie gewonden. Dat melden verschillende Franse media. Het ongeval gebeurde omstreeks 7.15u. De hulpdiensten zijn momenteel nog ter plaatse.

Het ongeval gebeurde met een minibus die ingezet wordt voor schoolvervoer tussen Rochefort-sur-mer en Île d'Oléron. Op het moment dat de bus een vrachtwagen inhaalde, kwam een zijschot van de laadbak van de vrachtwagen los. Het zijschot kwam terecht op de bus, die op dat moment zeventien leerlingen vervoerde. Zes kwamen om het leven.

Het is het tweede drama op twee dagen met een schoolbus in Frankrijk. Gisteren nog raakte een schoolbus van de weg door de slechte weersomstandigheden in het Franse departement Doubs. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

Royal wil diepgaand onderzoek
In de loop van de ochtend hebben al verschillende Franse ministers de plaats van het ongeval bezocht. Onder meer Ségolène Royal, Frans minister van Transport. Zij belooft een diepgaand onderzoek naar het ongeval.