Dossier President Trump

Fiorina en Christie uit presidentsrace

Carly Fiorina, de enige vrouwelijke presidentskandidate bij de Republikeinen, en Chris Christie trekken zich terug uit de race naar het Witte Huis. Ze doen dit wegens tegenvallende resultaten in de voorverkiezingen in New Hampshire.

“Hoewel ik mijn campagne stopzet, zal ik blijven rondreizen in het land en vechten voor de Amerikanen die weigeren de huidige stand van zaken en een status quo te aanvaarden die volgens hen niet meer werkt.” Met die woorden in een bericht op Facebook gooit Carly Fiorina de handdoek in de ring. Fiorina eindigde dinsdag als zevende in de Republikeinse voorverkiezingen in New Hampshire. Ze haalde toen vier procent van de stemmen.

Fiorina is 61. Tot 2005 was ze de CEO van computerbedrijf Hewlett Packard. Het was de tweede keer dat Fiorina een gooi naar een staatsambt deed. In 2010 probeerde ze voor Californië een zetel in de senaat te bemachtigen, maar kon die niet afsnoepen van de Democrate Barbara Boxer.

This campaign was always about citizenship—taking back our country from a political class that only serves the big, the...

Posted by Carly Fiorina on Wednesday, February 10, 2016

Exit Christie

Ook Chris Christie, de 53-jarige gouverneur van New Jersey, is niet langer presidentskandidaat. Dat maakte nieuwszender CNN bekend op basis van een bron in zijn campagneteam. Christie had gehoopt om te kunnen scoren in New Hampshire, maar behaalde bij de Republikeinen slechts de zesde plaats met amper zeven procent van de stemmen. Meteen toen de eerste uitslagen bekend raakten, besliste hij om terug te keren naar New Jersey in plaats van campagne te voeren in South Carolina.

Nu Fiorina en Christie de race hebben verlaten, zijn er nog zeven Republikeinen in de running voor de nominatie als presidentskandidaat.