Dossier President Trump

Cruz in de aanval met pop van Trump

De Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz gaat met een opmerkelijk spotje in de aanval tegen zijn rivaal Donald Trump. In de video spelen kinderen de grofgebekte Trump na.

Ze hebben zelfs een pop van hem. De kinderen steken de draak met ideeën en uitspattingen van Trump. Als een van de kinderen vraagt wat de pop kan, zegt een ander kind: "Doen alsof hij een Republikein is!" Ook wordt het speelgoedhuis onteigend zodat Trump er zijn limousines kan parkeren. De video eindigt met een voice-over die zegt "We zouden deze waarden niet tolereren bij onze kinderen. Waarom zouden we die willen bij een president?"

Zowel Trump als Cruz halen alles uit de kast voor de voorverkiezingen in South Carolina, op 20 februari. De strijd tussen hen beiden zou daar wel eens heel bitsig kunnen worden. In South Carolina wonen veel religieuze en conservatieve stemmers, het publiek van zowel Trump als Cruz. Tot nu toe hebben beiden elk in een staat de voorverkiezingen gewonnen: Trump gisteren in New Hampshire en Cruz in Iowa.