Duitse politie stopt met zoeken naar doden

De Duitse politie stopt met zoeken naar lichamen in de treinwrakken na de dodelijke crash van gisteren. Eerder was er sprake dat een laatste vermiste passagier dood was teruggevonden, maar dat blijkt niet te kloppen.

Gisterenmorgen 6u50 botsten twee treinen frontaal op elkaar op een eensporig traject tussen Holzkirchen en Rosenheim. Daarbij is een van de treinen ontspoord en zijn verschillende wagons omgekanteld. Tien mensen overleefden de klap niet, 81 anderen raakten gewond. De politie verwacht niet dat één van hen zal overlijden.

De oorzaak lijkt volgens de eerste vaststellingen op een "menselijke fout". Wie juist voor het ongeval verantwoordelijk is, is nog niet bekend. VTM NIEUWS-journalist Thomas Van Hemeldonck is vlakbij de plaats van de ramp. "Op dit moment willen ze zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelen en daarom werkt men heel de nacht door."

Op het moment van het ongeval was een automatisch remsysteem in werking. De openbare aanklagers zeggen dat ze zowel een technische als een menselijke fout onderzoeken als oorzaken van de ramp.