Vlaams koppel komt in oog van zeestorm terecht

Wat een prachtige reis op een cruiseschip langs de oostkust van de VS moest worden, is voor een Vlaams koppel op een nachtmerrie uitgedraaid. Het schip waarmee ze afgelopen weekend vertrokken, kwam onderweg middenin een storm terecht. “We hoorden overal glas breken en alles kantelde. Het was één grote chaos”, vertelt de Limburgse Kim Bringmans aan de telefoon.  

Bringmans is een van de ruim 4500 passagiers die afgelopen weekend met het schip ‘The Anthem of Seas’ van New York naar Port Canaveral in Florida vertrok. Alles verliep zoals gepland tot ze gisterennamiddag de melding kreeg dat iedereen naar zijn kajuit moest terugkeren. “Er was een grote storm op komst. Vanaf 16 uur hebben we in totaal 10 uur op onze kamer vastgezeten.”

“Grote chaos”
De Limburgse was ervan overtuigd dat haar laatste dagen geteld waren. “We dachten: ‘nu gaat het gebeuren’. Het was heel eng. Je kon niet rechtstaan want alles kantelde. Alles in de kamer ging van de ene naar de andere kant. We hoorden overal glas breken en het plafond in de gang kwam zelfs deels naar beneden. Het was één grote chaos.”

“Ronddolen op zee”
“De golven op zee waren metershoog. Sommige passagiers spreken van windsnelheden van 190 km/u. Op dek 5, dat uitgeeft op de winkelstraat, kwam het water zelfs binnengelopen. Er lijkt heel veel schade te zijn. We hebben na de storm uren zitten ronddolen op zee. We kregen geen informatie over de toestand van het schip.”

Vier gewonden
Het schip heeft nu rechtsomkeer gemaakt en vaart terug naar New York, normaal gezien meert het woensdag aan en kunnen passagiers weer aan wal gaan. Door de storm zijn vier mensen gewond geraakt. Royal Caribbean Cruises heeft laten weten dat passagiers de reis volledig krijgen terugbetaald.