Man gedood door meteoriet?

India is volledig in de ban van een mysterieuze explosie. In de provincie Bengaluru vond er in een ingenieurschool een ontploffing plaats, waarbij een buschauffeur om het leven kwam. Volgens sommigen gaat het om de inslag van een meteoriet.

Eerst werd gedacht dat de explosie werd veroorzaakt door achtergelaten chemische stoffen, maar ooggetuigen wierpen een ander licht op de zaak: een object uit de lucht zou zijn ingeslagen op de school. Na een onderzoek van bomexperts werden er geen explosieven aangetroffen op de site, enkel een blauwe steen in een krater.

"Steen des doods"
De buschauffeur die in het gebouw aanwezig was, werd geraakt door een deeltje van de steen en stierf ter plekke. Drie anderen geraakten gewond. Experts spreken tegen dat de steen een meteoriet zou zijn, maar het zou waarschijnlijk gaan om zogenaamd ‘satellietafval’, een brokstuk afkomstig van satellieten, die af en toe in onze atmosfeer terecht komen.

Eerste in 200 jaar
De laatste keer dat iets dergelijks zou hebben plaatsgevonden, was in 1825. Toen zou er een man om het leven zijn gekomen toen hij geraakt werd door een meteoriet. De provinciegouverneur gelooft rotsvast in het meteorietenverhaal en heeft alvast een schadevergoeding van 100.000 roepie (1.320 euro) uitgereikt aan de familie van het slachtoffer.