Dossier President Trump

Daarom is Bernie Sanders zo populair

Wie dacht dat Hillary Clinton de Democratische voorverkiezingen op één been zou winnen, zit ernaast. Volgens een nieuwe nationale peiling is ze namelijk haar sterke voorsprong van helemaal in het begin kwijt. Bernie Sanders, de oude senator uit Vermont en zelfverklaarde socialist, zit haar op de hielen. Hij wint ook zo goed als zeker dinsdag de tweede voorverkiezing in zijn buurstaat New Hampshire.

Ondanks de koude en de sneeuw was er gisteren weer heel wat volk komen opdagen voor een verkiezingsmeeting van Sanders in New Hampshire. Het was zo'n toeloop dat niet iedereen naar binnen kon, zo zag VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp. Om de mensen tegemoet te komen, kwam Sanders dan nog maar naar buiten.

Sanders is een atypische kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Hij is een socialist, wat in de VS vaak gezien wordt als radicaal. Maar steeds meer mensen kunnen zich dus vinden in de ideeën van Sanders. Hij wil het minimumloon verhogen, gratis hoger onderwijs en de rijken meer laten betalen.