Astronaut overleden die in aliens geloofde

Edgar Mitchell, die als zesde man ooit op de maan wandelde, is gestorven. Dat heeft het Amerikaanse ruimtevaartagentschap Nasa bekendgemaakt. Mitchell werd 85 jaar oud. Bij geen enkele missie bleven de astronauten langer op de maan. Er werden ook voor het eerst beelden in kleur gemaakt van de missie.

Mitchell stierf donderdag al, in West Palm Beach in Florida. Dat was net een dag voor de 45e verjaardag van de Apollo 14-missie, die hem naar de maan bracht. Mitchell en het andere bemanningslid Alan Shepard waren het derde team dat door de Nasa naar de maan was gestuurd. Ze kwamen er aan op 5 februari 1971. Ze bleven maar liefst 33 uur op het hemellichaam en maakten twee maanwandelingen. Shepard speelde toen zelfs een partijtje golf. Ze kwamen ook terug met 43 kilo aan gesteente.

Na zijn vertrek bij de Nasa, richtte Mitchell een instituut op dat zich bezighield met het paranormale en het onverklaarbare. Hij geloofde openlijk in buitenaards leven en in gebedsgenezing. In 2011 spande de Amerikaanse overheid een proces aan tegen de man omdat hij geprobeerd had een camera te verkopen die is gebruikt bij zijn ruimtemissie.